Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.12.2010 16:23

Otec Aničky: Hľadá sa muž, ktorý sa prechádzal s dievčatkom

Sú to už viac než dva mesiace, čo malá Anička zmizla. Polícia zatiaľ márne pátra a nešťastný otec využíva všetky možnosti, ako zvýšiť nádej na jej nájdenie.

V relácii Českej televízie Na stope odhalili doposiaľ neznámu skutočnosť. Pár minút po zmiznutí Aničky videli neznámeho muža v sprievode malého blonďavého dievčatka. Kúsok od miesta, kde Anička zmizla...

Otec Aničky vystúpil už tretíkrát od zmiznutia svojej dcéry na televíznej obrazovke. Napriek zjavnej vyčerpanosti vôbec nepôsobil dojmom zúfalého muža. Stále verí. A robí všetko preto, aby sa jeho stratené dievčatko našlo. V relácii Na stope uviedli aj zatiaľ neznáme skutočnosti. Pár minút po poslednom svedectve o Aničke sa neďaleko miesta jej zmiznutia pohyboval neznámy muž - v sprievode malej Aničky.

 

Nemala na sebe bundu

Hneď na úvod relácie hovorkyňa polície Andrea Zoulová oznámila nové zistenia. Napriek doterajším tvrdeniam, nemala Anička v čase zmiznutia svoju sivú bundu. Bol totiž mimoriadne teplý deň. Naopak, s vysokou mierou pravdepodobnosti mala cez ramená prehodenú fialovo čiernu šatku.

Policajti aj otec dúfajú, že sa aj vďaka tejto informácii ozvú noví svedkovia. Vzhľadom k počasiu sa totiž v oblasti Tróje a blízkej zoologickej záhrady prechádzalo viacero ľudí. Každý z nich je potenciálny svedok.

Neznámy muž v sprievode dievčatka

Anička odchádzala zo školy o 13:00 v sprievode kamarátok. V ulici Pod Písečnou sa s nimi rozlúčila. Išla okolo garáží a rozostavaných domov, tak ako zvyčajne. Tu končí istá stopa. Na tomto mieste Aničku naposledy svedkovia určite videli.

Lenže prichádza nová informácia. Desať až pätnásť minút od tejto udalosti vidia svedkovia neďaleko od tohto miesta neznámeho muža. V sprievode malého blonďavého dievčatka. Bola to Anička? Polícia to s určitosťou nevie. Ak neznámy muž sprevádzal v tom čase svoju vlastnú dcéru, mal by okamžite informovať políciu.

Myslel si, že je to nedorozumenie, potom prepadol zúfalstvu

Výstup otca malej Aničky v relácii bol obdivuhodný. Napriek tomu, že na ňom bolo vidieť, ako veľmi ho udalosti posledných dvoch mesiacov vyčerpávajú, je stále plný odhodlania urobiť všetko, čo by pomohlo jeho dcéru nájsť.

Napriek tomu, že v relácii uviedol, ako postupne on aj Aničkina mama prepadli zúfalstvu, najskôr dúfali, že Aničkino zmiznutie je len nedorozumením. Polícia v prípade žiadne veľké novinky neodhalila. Otec jej však naďalej plno dôveruje. „Nasadenie polície je od začiatku enormné,“ uviedol hneď v úvode.

Otázky, ktoré v relácii padli a odpovede pána Janatku

Prečo ste sa rozhodli vystúpiť v našej relácii?

Pretože Anička stále nie je doma. Verím, že táto relácia môže pomôcť nájsť svedkov, ktorí Aničku v ten deň videli. Či už samú, alebo v sprievode niekoho, ako sa pohybuje v bezprostrednej blízkosti miesta, kde zmizla, ale aj vo vzdialenejších oblastiach Prahy 7 a 8.

Ako ste sa cítili potom, čo Anička zmizla?

Najprv sme dúfali, že je to nedorozumenie, ktoré sa vysvetlí. Postupom času sme ale začali prepadať čím ďalej väčšiemu zúfalstvu.

Ako ste spokojný s prístupom polície?

Ich nasadenie bolo od začiatku enormné. Polícia robí maximum a verím, že bude robiť aj naďalej. Pokiaľ sa Anička nenájde.

Zverejnili ste aj číslo svojho súkromného telefónu. Prinieslo to nejaké výsledky? Akí ľudia sa vám ozývali?

Chceli sme prinútiť svedkov, ktorí sa z nejakého dôvodu boja spolupracovať s políciou, aby sa ozvali. Bohužiaľ, to neprinieslo žiadne zásadné informácie. Z deväťdesiat deväť percent mi volali senzibilní ľudia. Ťažko hodnotiť, či to bol z našej strany dobrý alebo zlý ťah. Z nášho pohľadu bol ale nutný.

V súvislosti s Aničkou sa objavila informácia o Rakúsku. Máte nejaké väzby na túto krajinu?

Nemám žiadne väzby na Rakúsko. Polícia nás oslovila, aby sme podpísali možnosť predania Aničkiných údajov rakúskej polícii. (Informáciu upresňuje policajná hovorkyňa Andrea Zoulová: išlo sa o administratívnu záležitosť. Je to bežný postup.)

Záverečná výzva otca

Dôvodom, prečo som dnes večer tu, je odkázať nasledujúce. Ak niekto Aničku odviedol, tak to bola osoba, ktorá vyzerala úplne normálne.

Po druhé. Anička nemala na sebe sivú bundu, ale s najväčšou pravdepodobnosťou mala cez ramená prehodenú fialovočervenú šatku.

A po tretie. Blízko ulice Nad Trójou bola zahliadnutá dvojica muža a blonďavého dievčatka. Potrebujeme určiť, či to bola Anička alebo nie. Ak by túto dvojicu niekto videl, prosím, prihláste sa.

Autor: Blesk.cz

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková
Dolinková prehovorila: KDH ju chce odvolávať, takto reaguje ministerka