Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.12.2010 19:28 | Šport | Hokej

Bystrica podľahla doma Žiline, Slovan prehral zahanbujúco 0:4

Dnes sa hralo 5 zápasov 37. kola najvyššej slovenskej hokejovej extraligy. V priebežných výsledkoch sa zatiaľ viac darí hosťujúcim mužstvám.

HC'05 B. Bystrica - MsHK Žilina 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)
Góly: 2. Tománek, 29. Vantroba - 25. Smotrila, 33. Horský, 52. Troliga. Rozhodca Grečko - Snášel, Rovenský, vylúčení 7:6, navyše Hvila, Paľov 10 min, 10+DKZ Bambúch - Dlouhý 10 min za nešportové správanie, presilovky 2:0, v oslabení 0:0, 1500 divákov.

Dve presilovky pomohli domácim streliť dva góly, no po dvoch tretinách aj tak nevyhrávali. Na príčine bol výkon, ktorým občas Žilinčanov hermeticky uzavreli v ich tretine, no aj fakt, že vyrobili chyby a umožnili súperovi v 33. min vyrovnať. Už po 15 sekundách hry zohrieval trestnú lavicu hosťujúci Dlouhý a domáci strelili po 63 sekundách gól. Tománek si počkal na dokončenie akcie Sýkoru v tandeme a vyrazený puk trafil presne pod hornú žŕdku. Žilinčanov sa rozbehli najmä v 6. min pri presilovke piatich na troch, žŕdku nastrelil Devečka a potvrdil, že sa len tak ľahko tabuľkovo podstatne výraznejším domácim nedajú zahanbiť.

V 25. min Smotrila obkrúžil bránku, vsunul puk do bránky a vyrovnal. Na gól odpovedali Bystričania ďalším v presilovke, paradoxne ju zapríčinilo nedovolené bránenie brankára Laca, Vantroba si v nej typickým spôsobom nakorčuľoval z pozície obrancu a nahrávku Šechného trafil presne pod žŕdku. V tej chvíli sa žiadal pre domácich ďalší gól, ktorým by upokojili mierny chaos vo svojich radoch, nastal však pravý opak. V 33. min Petruška našiel spoza bránky hokejku Horského, od ktorej puk smeroval z bezprostrednej blízkosti do vyprázdnenej svätyne Fedora.

V 44. min si dovolil Tománek bravúru, pri obrannom zásahu prekorčuľoval cez bránkovisko a puk si sebavedome prikopol korčuľou. Ani takýto závar však domácich primerane nevaroval a Slovák o pár sekúnd neskôr mohol poslať žilinských vlkov do vedenia. Až v 52. min sa hostia radovali naplno, Troliga nahodil puk pred bránku a brankár Fedor si puk v páde nešťastne sám vrazil za chrbát. Trojbodový vianočný darček mohol prikrášliť pre Žilinčanov štyri minúty pred koncom od modrej Krčula, chýbali milimetre, a tak ešte pre 'baranov' nádej nezhasla. V 58. min sa však nechal vylúčiť Hvila a hosťom už nebolo viac treba. V nervóznom závere musel ľad opustiť Bambúch po ďalšej 'desiatke' a Bystričania sa už nedokázali skoncentrovať, ani pri 52-sekundovej power play.


 

HK 36 Skalica - HK K CERO Nitra 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
Góly: 15., 53. Zálešák - 20. Fabian, 25. S. Saliji, 59. Spilar. Rozhodovali: Gašparík - Brath, Jankovič, vylúčení: 5:7, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1698 divákov

Od prvých minút obe mužstvá predvádzali bojovný hokej. V tretej minúte mali domáci výhodu presilovej hry, no ich snaha skončila po väčšine v rohoch klziska. V 9. minúte hostia prevzali iniciatívu, lepšie korčuľovali, kombinovali a mali niekoľko gólových príležitostí, či už to bol Slovák, alebo S. Saliji, ktoré Lakosil s dávkou šťastia vyriešil. A tak udrelo na druhej strane, keď prvá skalická formácia z hokejky Zálešáka zabezpečila vedenie. V závere prvej tretiny hostia opäť ovládli klzisko, čo vyústilo vo vyrovnávajúci gól do šatne z hokejky Fabiana pri presilovej hre.

Do druhej tretiny mali Nitrančania lepší nástup. Znova lepšie korčuľovali a kombinovali, na čo Skaličania nevedeli nájsť protizbraň a tak v 25. minúte po hrubej chybe domácich unikli Slovák so S. Salijim, ktorý s prehľadom obstrelil Lakosila. V ďalších minútach Skaličania vedomí si dôležitosti tohto zápasu potvrdili hru, no do význačnejšej šance sa nedostali a tak po dvoch tretinách viedli hostia z Nitry v pomere jednej ku dvom.

V tretej časti sa obe mužstvá striedali v protiútokoch, no opäť sa do výrazných šancí ani jedno družstvo nemohlo dostať. V 53. minúte sa pri presilovej hre domácich päť na tri presadil znovu Zálešák a vyrovnal stav stretnutia. Záverečné minúty boli hektické, obe mužstvá sa snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, nakoniec sa to podarilo v predposlednej minúte hosťom, keď Spilar po peknej akcii uzavrel skóre na 2:3 a tak si hostia zaslúžene odvádzajú cenné tri body zo skalickej Max arény.


 

Slovan Bratislava - HC Košice 0:4 (0:4, 0:0, 0:0)
Góly: 2. Dravecký, 3. Huba, 11. Bartoš, 17. Jenčík. Rozhodovali: J. Konc - Stano, Bundil, vylúčení: 5:9 na 2min, navyše Vorel 5+20min za faul kolenom, Dravecký a Šeda 5+20min za bitku, J. Hudáček (všetci Košice) 10min za opustenie bránky pri bitke, Bohunický 10min za nešportové správanie, Bakoš a Štajnoch (všetci Slovan) 5+20 min za bitku, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1, 3380 divákov

Slovan vstúpil do zápasu aktívne, no hostia predviedli mimoriadnu efektivitu. Už v druhej minúte otvoril skóre stretnutia Dravecký, ktorý zúročil prihrávku spoza brány - 0:1. Domáci sa nestačili spamätať a exslovanista Huba o minútu neskôr v prečíslení rozvlnil sieť za Rybárovým chrbtom po druhý raz - 0:2. "Belasí" v nasledujúcich minútach nedokázali nájsť účinnú protizbraň na s ľahkosťou hrajúceho súpera a keď sa už aj dostali do šance, brankár Hudáček si poradil. V 11. minúte "oceliari" pri presilovke štyroch proti trom zovreli Slovan v jeho pásme a hoci Kristek netrafil prázdnu bránu, následná Bartošova strela z ľavého kruhu už zakotvila vo vzdialenejšom rohu Rybárovej svätyne - 0:3. Domáca lavička si po treťom góle vybrala oddychový čas a Rybára vystriedal Konrád. Ani ten si však dlho neudržal čisté konto, keď v 17. minúte unikol v oslabení Jenčík a zvýšil na 4:0.

Slovanisti, ktorí boli v posledných sekundách úvodnej tretiny zrelí na uterák, vyštartovali do druhého dejstva ako vymenení. Zvýšená aktivita im však napokon nebola nič platná, hoci puk niekoľkokrát minul Hudáčkovu bránu len o milimetre. Aj najväčšie šance Kuľhu a Šatana zostali nevyužité a keďže ani Košičanom nevyšiel žiadny z viacerých brejkov, do záverečnej tretiny vstúpili mužstvá za stavu 0:4 pre hostí.

Hneď na začiatku tretej tretiny mohol zatĺcť do rakvy Slovana piaty klinec Jenčík, no zoči-voči Konrádovi neuspel. Hostia, vedomí si pohodlného náskoku, sa sústredili na pozornú obranu a Slovan do ničoho vážneho nepustili a naopak viackrát sa dostali do nebezpečného brejku. V 53. minúte zostal po faule Vorela ležať na ľade Cartelli a diváci v reakcii na tento moment zahádzali hraciu plochu. Hlavný rozhodca udelil útočníkovi Košíc trest do konca zápasu a "desiatku" naparil aj Bohunickému, ktorý prejavil eminentný záujem päsťami pomstiť svojho spoluhráča. Domáci počas päťminútovej presilovky zatlačili hostí, čestný úspech sa im však nepodarilo zaznamenať. V závere sa ešte strhla bitka, pri ktorej zhodili rukavice Bakoš a Štajnoch na strane domácich a Košičania Dravecký so Šedom.


 

Dukla Trenčín - HKM Zvolen 3:5 (1:0, 1:4, 1:1)
Góly: 19. Tybor, 26. Ďuriš, 48. Naurov - 27. Chovan, 30. Kovář, 33. Škoda, 39. L. Jurík, 59. Baláž. Rozhodovali: Rudý - Horínek, M. Orolin, vylúčení: 3:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, striedanie: 17. Ďuriš za Fila (Trenčín), 2560 divákov

Pravidelne dobrá úvodná tretina Dukly bola korunovaná gólom Tybora až v 19. minúte. Aj druhá časť začala úspešne pre domácich, keď Ďuriš, ktorý nahradil zraneného Fila prestrelil Kristína a zvýšil na nádejných 2:0. To však bolo zo strany domácich všetko.

Hostia sa zmobilizovali, začali mať územnú prevahu z ktorej sa za šesť minút hry dostali troma gólmi do vedenia. V 39. minúte hernú prevahu hostí korunoval štvrtým gólom Jurík. Tretiu časť hry začal hrať Zvolen na udržanie výsledku. To domácim vyhovovalo, lebo v 48. minúte Naurov tesne po presilovej hre znížil na rozdiel jedného gólu.

V priebehu ďalšej hry mal Trenčín nielen na vyrovnanie, ale aj na víťazstvo. Prestreliť brankára hostí sa im však nepodarilo. V čase medzi 57:30 začala hrať Dukla power-play, vyrovnať sa však nepodarilo, lebo začiatkom 59. minúty Baláž vypichol puk v obrane Dukly a únikom do prázdnej bránky skóroval na konečný výsledok 3:5. U Dukly sa prejavila stará bolesť bez skórovania z vyložených šancí.


MHC Mountfield - HK Poprad 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
Góly: 25. Markovič - 45. Kroták, 53. Kopecký. Rozhodovali: Lokšík - Štefík, M. Novák, vylúčení: 8:10, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, striedanie: 30. Černiš za Danka (MHC), 2500 divákov

Od začiatku sa hralo v svižnom tempe. Akcie sa striedali na jednej i druhej strane. Brankári boli stále v permanencii. Hostia boli rýchlejší, nebezpečnejší a najmä pri dvoch presilovkách zatlačili domácich do defenzívy a Dzubina musel ukázať svoje umenie, najmä pri príležitostiach Lapšanského a Kloudu. Najväčšiu šancu Martina mal v 8. minúte Beran, no zblízka netrafil bránu.

Zaujímavý hokej sa hral aj v druhej tretine. Od 23. minúty mali domáci výhodu presilovky. Nehrali ju však dobre a len Galamboš ohrozil Melicherčíka. Keď už hrali obe mužstvá s plným počtom hlasov po peknej individuálnej akcii Macejku otvoril skóre v 25. minúte Markovič. Potom sa vyznamenal Dzubina, keď chytil nájazd Mlynaroviča a strelu Cvitanu. Aj v ďalšom priebehu druhej časti mali hostia viac z hry, ale Dzubina svojich spoluhráčov viac krát podržal. Gól už v tejto časti nepadol a tak odchádzali hráči do kabín po štyridsiatich minútach s jednogólovým náskokom domácich.

Aj v tretej tretine sa bolo na čo pozerať. V 41. minúte prešiel Kroták sám do útočnej tretiny, vystrelil, ale Dzubina vystrelil svoj semafor. Potom trafil Lundbergovu žŕdku na martinskej bránke a Uram zase vzápätí žŕdku na popradskej. V 45. minúte domáci nechali úplne voľného Krotáka a ten vyrovnal 1:1. V 53. minúte zahrali podtatranci perfektne presilovku a Kopecký otočil skóre. Martin sa potom zo všetkých síl snažil vyrovnať v nervy drásajúcom závere hral bez brankára proti štyrom hosťom 30 s a potom 21 s proti trom Popradčanom, ale gól už nestrelil. A tak si skvele hrajúci hostia odniesli z Martina víťazstvo a cenné tri body.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Predseda českej vlády Petr Fiala.
Potvrdilo sa, čo sa šepkalo už dlho: Ďalší odchod z Fialovej vlády! Končí táto ministerka
The Pass at Byron Bay on a clear day with blue water
Hromadné uhynutie vznešených živočíchov: Na pláži ich uviazli stovky! Vedci sa chytajú za hlavu
Medzi Stupavou a Lozornom došlo k zrážke neosvetleného chodca a auta.
Dráma pri Stupave! Turista tancoval na ceste, takmer zaplatil životom: Zrazilo ho auto
Vinczeová a Dangl sú za každý žart.
Obľúbená zábavná relácia dostala v RTVS stopku! Prečo ju vyškrtli z programu?
(ilustračné foto).
Popredného podnikateľa odsúdili z korupcie: V podvode boli namočené aj jeho dcéry
Foto
Boxerka opisuje desivé detaily z väzenia: Najponižujúcejšie je byť nahá a predklonená!
Vodič jazdil po diaľnici rýchlo, opitý, bez dokladov a v čase zákazu
Foto
Absolútna nezodpovednosť: Jazdil po diaľnici ožratý a bez dokladov! Tam to však neskončilo
Los Angeles, United States - December 18, 2013: View of Hollywood Boulevard at sunset. In 1958, the Walk of Fame was created on this street as a tribute to artists working in the entertainment industry.
Mesto anjelov si pripomenulo genocídu, pri ktorej zomreli milióny: Aké slová zazneli z Bieleho domu?
Manželka Majka stála pri Dušanovi († 81) desiatky rokov.šťastní už 55 rokov.
Foto
Zdrvená manželka speváka Grúňa († 81) Mária o jeho poslednej rozlúčke: Prečo sa neprihovorí láske do neba?
Na snímke zľava Štefan Kuffa, Filip Kuffa a Gregor Kuffa.
Súdny proces s Kuffovcami: Podvody s pôdou a útoky na farmárov?! Vypovedala ďalšia svedkyňa
David a Ján (v strede) sú tímu špecialistov nesmierne vďační za pomoc.
FotoVáš Tip
Novinka v Rooseveltovej nemocnici: Pacientom vyrobia novú čeľusť i zuby! Komu už dali lekári novú tvár?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Zvládne Putin financovať vojnu? Ruská ekonomika však čelí ďalšej závažnej otázke