Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.01.2011 07:38 | Šport | Futbal

Kucka definitívne hráčom Janova, podpísal 4,5-ročnú zmluvu

"Som veľmi rád, že sa to už dotiahlo do úspešného konca," teší sa slovenský futbalový reprezentant Juraj Kucka.

Slovenský futbalový reprezentant Juraj Kucka skompletizoval svoj prestup do talianskej Serie A. Doterajší stredopoliar českého majstra AC Sparta Praha podpísal vo štvrtok podvečer zmluvu na štyri a pol roka s prvoligovým klubom FC Janov. Pre agentúru SITA to vo štvrtok večer potvrdili hráčov manažér Emil Kovarovič aj samotný 23-ročný záložník priamo z Apeninského polostrova.

"Hotovo! Som veľmi rád, že sa to už dotiahlo do úspešného konca. Bol to dlhý deň, od rána som bol na nohách, musel som absolvovať rôzne testy. Teším sa, že všetko dobre dopadlo a ja som už mohol podpísať zmluvu," povedal pre SITA bojnický rodák Kucka a pokračoval: "Teraz už zostávam v Taliansku, nechystám sa domov. V piatok popoludní absolvujem so svojimi novými spoluhráčmi prvý tréning."

Predstavitelia oboch zainteresovaných mužstiev, Sparty Praha a Janova, sa už v utorok neskoro večer dohodli na podmienkach a k dovŕšeniu procesu už zostávalo len vykonať lekárske testy a dotiahnuť určité detaily, napríklad ohľadom dĺžky kontraktu. Prestupová suma by sa mala v prípade Kucku pohybovať na úrovni 3,6 milióna eur. Odchovanec prievidzského futbalu sa stal aktuálne tretím Slovákom na súpiskách tímov Serie A. V Neapole hráva slovenský reprezentačný kapitán Marek Hamšík a dres AC Cesena si stále oblieka defenzívny univerzál Martin Petráš.

Účastník minuloročných MS v Juhoafrickej republike Kucka sa do Talianska veľmi tešil. Serie A patrí medzi najkvalitnejšie súťaže sveta a pre stredopoliara s výbornou strelou a nevyčerpateľným fyzickým fondom bude nepochybne znamenať krok vpred. "Dúfam, že to bude presne takto a ja sa vo svojej kariére posuniem opäť ďalej. Taliansku ligu som sledoval, poznám kvalitu mužstiev, je to veľmi dobrá súťaž," povedal Juraj Kucka, ktorý zatiaľ príliš nevie, aká konkurencia ho v FC Janov čaká: "Pozeral som si na internete nejaké informácie, podľa mien v kádri však neviem veľmi povedať, o akých hráčov ide. Všetko uvidím až na mieste."

Juraj Kucka prišiel do Sparty Praha v januári 2009 z MFK Ružomberok, predtým hrával aj v Prievidzi a Podbrezovej. Za pražský klub odohral celkovo 45 ligových stretnutí, v ktorých strelil 11 gólov. "Všetko sa to napokon udialo veľmi rýchlo. V utorok som ešte trénoval so Spartou a večer sa už kluby dohodli. Nestihol som sa preto ani poriadne rozlúčiť. V Sparte som prežil pekné časy, ťažko sa mi odchádza," dodal stabilný člen slovenskej futbalovej reprezentácie.

Futbalisti FC Janov figurujú v neúplnej tabuľke Serie A 2010/2011 na 10. mieste s bilanciou 6 víťazstiev, 4 remízy, 7 prehier a skóre 13:15. Vo štvrtkovom dueli 18. kola, ktorý na vlastné oči sledoval už aj Kucka, remizovali Janovčania s Laziom Rím 0:0.

Hlavným trénerom mužstva zo Štadióna Luigiho Ferrarisa (kapacita 36 536) je Talian Davide Ballardini. Kapitánom "červeno-modrých" je stredopoliar Marco Rossi, jeho zástupcom reprezentant "azúrovej squadry" Domenico Criscito. V kádri okrem iných figurujú aj portugalský brankár Eduardo, taliansky reprezentačný útočník Luca Toni, Brazílčan Rafinha či skúsený gruzínsky obranca Kacha Kaladze.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Primátor hlavného mesta má ambíciu  sprístupniť ročne 200 nájomných bytov.
Mapa Bratislavy sa zmení: Toto pribudne v Petržalke
Ilustračné foto
Žena bojovala o život po tom, ako sa napila z kávy na letisku: ŠOKUJÚCI dôvod! Môže sa to stať aj vám
Richard Sulík
Sulík sa chce dostať do europarlamentu: Ochraňujme prírodu, ale nezničme si európsky priemysel, tvrdí
vojak
Je rozhodnuté: Krajina prispeje vojakmi do síl NATO! Takto to súvisí s vojnou na Ukrajine
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Minister Taraba: Národné parky majú zabezpečené financovanie z Envirofondu
(ilustračné foto).
Ruské ministerstvo sa otriasa v základoch: Zadržali ďalšieho podozrivého! O čo ide?
Toto obdobie ženského životného cyklu môže trvať až sedem rokov.
Do prechodu sa dostávajú stále mladšie ženy: Ste jednou z nich? Toto radí odborníčka
Foto
Hokejový talent Dvorský o neúčasti na MS: Klamal by som, že...
Na snímke podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Michal Šimečka (Progresívne Slovensko).
Šimečka: Progresívne Slovensko odmieta využívanie druhého piliera na štátne investície
ilustračné foto
Ukrajina a Rusko si idú po krku: Správy o obetiach priniesli oba fronty!
Bojnický zámok
Keď prídete cez leto do Bojníc, ostanete prekvapení: Plánujú zmeny
K streľbe došlo v budove Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej na Námestí Jana Palacha v Prahe.
Streľba na UK ochromila Česko: Desivá udalosť zanechala rany na duši tisícom ľudí