Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.01.2011 12:00 | Správy | Domáce správy

Prehľad naj okamihov a udalostí: Toto nás čaká v roku 2011

Máme sa na čo tešiť, aj rok 2011 bude bohatý na udalosti! My vám prinášame podrobný prehľad. Toto všetko vás v roku 2011 čaká.

Pre športových fanúšikov budú nepochybne najväčším zážitkom roka majstrovstvá sveta v hokeji. V Košiciach je okrem množstva športových i kultúrnych podujatí zrejme najviac očakávaný koncert slávneho dua Roxette. Dobrou správou pre nezamestnaných je ohlásený vznik nových pracovných miest. Mnohé z nich pribudnú v priemyselných parkoch či nákupných centrách po celom Slovensku.

Majstrovstvá sveta v hokeji

Dátum: 29. 4. - 15. 5. 2011
Zatienia všetko ostatné! Prípravy na majstrovstvá sveta v hokeji sú už v plnom prúde. Steel Aréna bude od 29. apríla patriť hokejovým majstrovstvám, kde budú hrať tímy skupín B a C. Košičania sa môžu tešiť na olympijských víťazov z Kanady, hráčov USA či tretie mužstvo z posledného šampionátu Švédsko. Okrem týchto tímov si na lade zahrajú aj Švajčiari, Bielorusi, Francúzi, Nóri a Rakúšania. Všetci dúfajú, že našim hokejistom, ktorí budú hrať na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave, sa v domácom prostredí podarí siahnuť na jednu z medailí.

Koncert Roxette

Dátum: 6. 6. 2011
V Košiciach sa predstavia 6. júna. Bude to ich jediný koncert na Slovensku v rámci ročného turné, na ktorom navštívia štyri kontinenty. Hudobní fanúšikovia sa môžu tešiť na Marie Fredrikson a Pera Gessla, ktorí vystúpia v Steel Aréne. Vstupenky na koncert sú už v predaji, ich cena je od 35 do 49 €.

Pribudnú najmodernejšie trolejbusy

Dátum: jún 2011
Koncom júna začne v meste pod Urpínom premávať presne 19 novučičkých trolejbusov. Podla mestského dopravného podniku ide o najmodernejšie typy vozidiel. Trolejbusy budú nízkopodlažné, komfortne sa teda v nich budú môcť voziť aj ľudia pripútaní na invalidný vozík. Supermoderné vozidlo dokáže v prípade výpadku energie prejsť 1,5 kilometra bez elektriny.

Oslavy 900. výročia vzniku prvej Zoborskej listiny

Dátum: priebežne v roku 2011
V tomto roku je 900. výročie vzniku prvej Zoborskej listiny (1111). Na Svätoplukovom námestí v Nitre tradične stojí scéna veľkomoravského hradiska, na ktorom počas nočného divadelného predstavenia ožívajú slávne postavy tohto obdobia našich dejín. Súčasťou slávností budú konferencia, výstavy, literárne večery, koncerty a množstvo sprievodných akcií. Presný program bude zverejnený po januárovom stretnutí všetkých partnerov projektu.

Automobilka Kia prijíma ľudí

Dátum: koncom roka 2011
Kórejská automobilka Kia spustí v druhej polovici roku 2011 prevádzku v novej hale na výrobu motorov. So stavbou začali minulý rok v apríli. Vo februári plánujú inštaláciu výrobných technológií. Prvý nábor zamestnancov prebehol už v novembri. Z celkových 270 nových pracovných miest je už stovka obsadená. Ďalších ľudí chcú do závodu pri Tepličke nad Váhom prijať v najbližšom čase.

Tisícky pracovných miest

Dátum: priebežne v roku 2011
Pracovné miesta vzniknú po príchode nových investorov, no vytvárať ich chcú aj firmy, ktoré v meste dlhšie pôsobia. Očakávané je rozhodnutie spoločnosti IBM, v ktorej sú Košice v užšom výbere. Ak by sa pre metropolu východu rozhodla, prácu by našli stovky ľudí. Rozširovať rady zamestnancov bude aj RWE IT, prijať chce 150 ľudí. Pri letisku stavajú priemyselný park, kde by mali nájsť uplatenie firmy v strojárskom a automobilovom priemysle, vzniknúť má okolo 1 900 pracovných miest. V košickom Auparku nájde po dokončení prácu ďalších 800 ľudí.

Telefonické hlasovanie

Dátum: marec 2011
Už v tomto roku sa budú môcť občania Trenčína prostredníctvom miestnych elektronických a telefonických hlasovaní vyjadriť k viacerým dôležitým otázkam. Novinku plánujú spustiť v marci.

Nákupný komplex Trnava Park

Dátum: október - november 2011
Dostavia sa najväčšie nákupné centrum v regióne. Nákupný komplex Trnava Park s plochou 28-tisíc štvorcových metrov má byť najväčším developérskym projektom v Trnavskom regióne. Vyrásť by mal do konca roka 2011, predpoklad je október, november. Zamestnať sa tu môže až 1 500 ľudí.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo