Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.01.2011 13:04 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Ozbrojenec s kumpánmi vyčíňal v Starom Smokovci a Poprade

Trojica mužov v noci na sobotu v Starom Smokovci prepadla dvojicu Bratislavčanov a v Poprade mladíka. Policajti ich chytili, už sú za mrežami.

Z lúpeže so zbraňou obvinil popradský vyšetrovateľ Pavla (16), Stanislava (22) a Vladimíra (25) z Veľkého Slavkova (okres Poprad). Trojica obvinených počas dnešnej noci najprv v Starom Smokovci prepadla dvoch Bratislavčanov a neskôr v Poprade mladíka. "Všetkých troch chytili popradskí policajti do 90 minút od druhej lúpeže," povedal v súvislosti s prípadom prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobaník.

Bratislavčana kopol do hlavy

Trojica okolo 23.30 hod. v Starom Smokovci prepadla mladý pár z Bratislavy. Muž so ženou išli po chodníku okolo domu služieb, keď v tom k nim pristúpil jeden z obvinených a muža zozadu podkopol. Keď spadol na zem obvinený priložil k hlave pištoľ a opýtal sa ho: „Čo máš pri sebe ty hajzel?“ pričom ho kopol do hlavy. Bratislavčanovi vzápätí prehľadal vrecká bundy, z ktorých vybral dva mobilné telefóny a peňaženku spolu s dokladmi. Medzitým druhý z partie pristúpil k mladej žene a povedal jej, aby mu dala všetko čo má pri sebe. Z obavy o život Bratislavčanka vybrala mobil a cigarety a dala ich obvinenému. Následne trojica z miesta činu ušla. K zraneniu poškodených nedošlo. Krádežou vecí im vznikla škoda približne 300 eur.

Mladíkovi sa vyhrážali zastrelením

O tri hodiny neskôr všetci traja premiestnili do Popradu, kde krátko po tretej hodine na Karpatskej ulici prepadli Popradčana (19). Zozadu ho zhodili na zem, prinútili ho kľaknúť si a postavili sa pred neho. Jeden z obvinených mladíka udrel do tváre a namieril na neho pištoľ. Z hlavy mu strhli slúchadlá a požadovali od neho peňaženku, peniaze, telefón a ďalšie cennosti. Na to ho začali šacovať a vyhrážali sa mu zastrelením, ak im nedá peniaze. Keď u mladého Popradčana našli peňaženku s peniazmi, tak od neho žiadali, aby im dal aj kreditné karty a PIN kódy k týmto kartám. Vzhľadom k tomu, že mladík im povedal, že kreditné karty nemá, tak mu začali prehľadávať aj vak, kde našli notebook, ktorý si chceli tiež ponechať. Pritom, ako si balili notebook do bundy prepadnutého mládenca, ktorú vytiahli z jeho vaku, v diaľke zbadali policajné auto. Mladíkovi povedali, aby sa balil a nikomu nič nepovedal a z miesta činu ušli. Prepadnutý neutrpel také zranenia, ktoré by si vyžadovali lekárske ošetrenie a krádežou peňazí a mobilného telefónu mu vznikla škoda cca 230 eur.

Po obvinení a umiestnení do cely policajného zaistenia spracoval vyšetrovateľ na všetkých troch obvinených podnet na podanie návrhu na ich vzatie do väzby. Za lúpeže im v prípade dokázania viny na súde hrozí trest odňatia slobody na 7 – 12 rokov mladistvému polovica.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!