Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.01.2011 13:34 | Správy | Zahraničné správy

Postrelenú kongresmanku priťahoval zločin: Aj rande mala vo väznici

Americká kongresmanka, ktorú v sobotu postrelili, ako zázrakom prežila. Určite sa tomu najviac teší jej manžel, s ktorým sú svoji len krátko.

Americká kongresmanka Gabrielle Giffordová, ktorú postrelili v sobotu na mítingu v Arizone, dlho čakala na svojho manžela Marka Kellyho, astronauta z NASA a námorného pilota z New Jersey.

Kongresmanku postrelil priamo do hlavy ozbrojený muž. Jej zdravotný stav je vážny a lekári jej prežitie prirovnávajú k zázraku.

Začiatok vzťahu Giffordovej a jej manžela nebol vôbec jednoduchý, no nakoniec sa 10. novembra 2007 uskutočnila ich svadba, píše denník New York Times.

Po svadobnej ceremónii sa prípitok pre novomanželov niesol v tomto duchu: „Na nevestu, ktorá sa pohybuje rýchlosťou väčšou ako ktokoľvek iný vo Washingtone a na ženícha, ktorý sa pohybuje rýchlosťou väčšou ako 27-tisíc kilometrov za hodinu.“

Ich vzťah nebola žiadna romanca

„Stretli sme sa pred štyrmi rokmi v Číne, kde sa vyberali predstavitelia Národného výboru pre americko-čínske vzťahy,“ spomína Gabrielle. V tom čase bola Gabrielle senátorkou štátu Arizona, Kelly bol ženatý, žil v Houstone a zúčastňoval sa misií raketoplánu.

Skutočne sa spoznali až na stretnutí skupiny v ďalšom roku v Arizone, kde sa Mark, ktorý sa medzi časom rozviedol, a Gabrielle zúčastnili výstupu do Grand Canyonu. Počas toho sa spolu začali zhovárať o svojich životoch a o tom, aké je niekedy ťažké žiť sám. Gabrielle hovorila o svojich vzťahoch: „Mala som rande s niekoľkými skutočne veľkými mužmi, ale neboli veľmi milí a ja som bola trochu hanblivá. Mark hovoril o svojej láske k dcéram.“ Ako sa spolu zhovárali, Gabrielle napadlo, či to nie je začiatok niečoho väčšieho.

Tak sa začalo ich priateľstvo plné dlhých telefonátov a e-mailov, počas ktorých Gabrielle Marka niekedy nabádala na rande s inými ženami.

Na svadbe kongresmanky Gabrielle Giffords a letca Marka Kellyho nechýbali ani meče tvoriace uličku pre mladomanželov.

787526:article:true:true:true

Rande vo väznici

Potom Gabrielle, ktorá sa rozišla so svojim partnerom, kontaktovala Marka v novembri 2004 a navrhla mu nezvyčajné stretnutie. „Pozvala som ho, aby mi spríjemnil návštevu Arizonskej štátnej väznice.“ Pracovala vtedy na právnej úprave trestu smrti v štáte. Mark, ako syn policajného dôstojníka, chcel vedieť, ako sa sedí v „kresle“ a zároveň chcel aj lepšie spoznať Gabrielle: „Mala všetko – bola krásna, inteligentná, pracovitá, vyrovnaná, bola s ňou zábava a smiala sa na mojich vtipoch.“

Keď Gabrielle začala svoju kongresovú kampaň v roku 2005, Mark sa začal objavovať na jej turné po štáte. Gabrielle sa zasa objavila na začiatku jeho misie na Discovery v roku 2006.

„Keď sa náš vzťah stále prehlboval, pociťovala som obrovskú úľavu“, spomína Gabrielle. „Našla som niekoho, kto je ako ja. Sústredíme sa na rovnaké veci.“

Svadba s hračkárskym mečom

Zasnúbili sa na jeseň v roku 2006 a v roku 2007 nasledovala svadba. Tá sa konala na ekologickej farme a všetko na nej muselo byť recyklované. Aj sama nevesta mala oblečené recyklované šaty.

Na konci obradu zdvihli prítomní Markovi kolegovia meče, ktorými vytvorili uličku pre novomanželov, ako býva zvykom v armáde. Zahanbiť sa nenechal ani 4-ročný syn Markovho kolegu z NASA, ktorý pri obrade niesol obrúčky, a statočne šermoval svojím hračkárskym mečom.

Len pár dní pred svadbou sa Gabrielle ako členka výboru pre ozbrojené sily a zahraničnú politiku zúčastnila na delegácii v Iraku. Mark je zasa na výcviku, aby sa stal veliteľom ďalšej misie raketoplánu na Medzinárodnej vesmírnej stanici v apríli. To znamená, že medové týždne musia počkať.

Najdlhšie obdobie, aké sme spolu strávili bez prestávky je zrejme niekoľko týždňov,“ hovorí Mark. „Nechceme takto žiť vždy, ale je to tak od začiatku nášho vzťahu. Učí nás to, aby sme si vážili každý kúsok času, ktorý spolu strávime.“

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Je to oficiálne vonku: Bátovská Fialková prehovorila o svojej budúcnosti
Štvorkolkári vyrážajú do zakázaných zón a zúfalí paraglajdisti si nevedia s nimi rady.
FotoVáš Tip
Štvorkolkári vyrážajú do zakázaných zón na Straníku, paraglajdisti aj turisti sú zúfalí: Bojíme sa o svoj život!
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Premiér má obavy: Budúcnosť nevyzerá ružovo! Budeme platiť?
Foto
Attila Végh pocíti odklon sponzorov: O koľko peňazí príde na reklame?
(ilustračné foto)
Ukradli, čo mohli! Polícia vo Svidníku obvinila piatich mužov: Vypáčili zámok a potom to prišlo
Jana Frajkorová sa krásnemu remeslu venuje celý život.
Foto
Jana vyrába z čipky majstrovské kúsky: Jej diela vám vyrazia dych! Používa nevšedný spôsob
Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81).
Foto
Emotívna FOTO z pohrebu Dušana Grúňa († 81): Zdrvenú vdovu Majku utešovali Golonka s manželkou
(ilustračné foto).
Nehoda troch vozidiel! D1 je v tomto úseku neprejazdná
Alojz Hlina
Hlina: Návrh novely zákona o ochrane prírody je mimoriadne nebezpečný
Marek Eštok
Eštok v Číne: Príprava na Ficovu návštevu! Čo sa tam dialo?
(ilustračné foto)
Slovensko sa dočkalo veľkej pocty: Fínsko nám venovalo najnovšie číslo časopisu! TOTO v ňom je
Zuzana Ťapáková a Ľuboš Machaj.
Napätie v RTVS rastie: Odvolal riaditeľ Machaj šéfku marketingu Ťapákovú?