Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.02.2011 21:47 | Šport | Hokej

Extraliga: Slovan opäť stroskotal, pokoril ho Trenčín

V piatich zápasoch dnešného kola hokejovej extraligy sa zrodili rôznorodé výsledky. Slovan má však hlavu v smútku - prehral ďalší zápas

MsHK DOXXbet Žilina - HKm Zvolen 1:3 (0:0, 1:3, 0:0)

Góly: 22. Vala (Petruška, Rataj) - 24. Zuzin (Michal Chovan), 25. Kovář (Hranáč, L. Jurík), 39. M. Trochta (Michal Chovan)

Vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška - J. Tvrdoň, Návratek, 980 divákov

Od úvodných minút videli diváci len veľmi priemerný hokej. Hostia sa dostávali do tempa od 7. min pri vylúčení domáceho Stupku, strelecky boli aktívnejší, ale Žilinčanov viackrát podržal brankár Murín. Hokejovo príťažlivejšia bola druhá tretina, keď domáci pri vylúčení Mareka Haščáka išli do vedenia gólom Valu, ktorému nezištne prihrával Petruška - 1:0. Žilinčania sa však dlho netešili, v 24. min Zuzin vyrovnal a o jedenásť sekúnd Kovář po úniku zvýšil na 2:1 v prospech hostí. V 29. min bol vylúčený domáci obranca Dlouhý, skvelú streleckú príležitosť mal Rataj, no jeho strela skončila len na sieťke Škrečkovej svätyne. V 34. min mal dobrú príležitosť Hreus, tiež však nedal. Kapitán domácich bol v 38. min vylúčený za hákovanie a niečo po vyše pol minúte hostia strelili tretí gól. Žilinská obrana nechala Trochtovi dostatok priestoru na strelu a ten spomedzi kruhov prekonal Murína - 1:3.

Tretia tretina bola rovnako ako prvá hokejovo slabá. Príležitosť na skórovanie mali najskôr pri vylúčení Nemca za faul na Michala Chovana hostia, ale početnú výhodu nevyužili. Viac sa toho udialo pri vylúčení Zvolenčana Škodu v 52. min. Najskôr Petruška trafil zvolenskú žŕdku a v oslabení nevyšiel na druhej strane nájazd Kovářovi a Lukášovi Juríkovi, ktorého pokus zneškodnil domáci gólman Murín. V záverečných minútach sa už toho veľa neudialo a hostia si po piaty raz v tejto sezóne pripísali víťazstvo nad Žilinou.


 

HC'05 Banská Bystrica - HK 36 Skalica 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Gól: 48. R. Konečný (R. Jarolín, Obdržálek)

Vylúčení: 9:10 na 2 min, navyše: Tománek (B. Bystrica) 10 min za nešp. správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lauff - Bednár, Korba, 1900 divákov

Diváci v Banskej Bystrici nevideli príliš atraktívny hokej. V prvej tretine sa šance dali porátať na jednej ruke. Za zmienku stála iba Štepánova príležitosť pred Šimonovičom v 4. min. Na opačnej strane o minútu neskôr sa po Weissmannovej prihrávke nepresadil v presilovke pred odkrytou bránkou Hlinka, keď Lakosil stihol vysunúť betón. V polovici prvej časti hry sa individuálne preštrikoval pred skalického brankára Tománek, ale gól si na svoje konto nepripísal, v šanci ho fauloval Višňovský.

Až v druhej tretine to na ľade miestami vrelo. V 21. min sa v dobrej príležitosti ocitol Lažo a v 22. min po tvrdej strele Kolbu od modrej čiary puk prešiel za Lakosila, no Holovič ho hokejkou vytiahol z bránkovej čiary. V 23. min strieľal Kubka, skalický brankár puk vyrazil, dostal sa k nemu Weissmann, ktorý pred poloprázdnou bránkou trafil iba bezmocného gólmana hostí. Skaličania sa postupne prebrali a v 27. min naznačil útočnú chuť obranca Gründling, ktorý z dvoch metrov zamestnal Šimonoviča. Najväčšie šance však spálili domáci v 28. min v hre štyroch proti štyrom. Najprv Tománek naservíroval puk ako na podnose Kútnemu, ktorý sa nepresadil a potom voľný Cebák z troch metrov opečiatkoval žŕdku. Chvíle hostí prišli v závere tretiny. V 35. min nemal šťastie zblízka Lantoš. V 38. min v oslabení Kutálek vysunul Jarolína, ktorý nevyužil samostatný nájazd a ani na dvakrát neprekonal Šimonoviča. Rovnako v oslabení sa nepresadil ani Jankovič, ktorý mieril do hornej žŕdky.

V tretej tretine sa domácim nedarilo, inkasovali gól v presilovej hre hostí. Domáci sa ubránili v troch hráčoch, ale v čase, keď naskočil hráč Banskej Bystrice na ľad, strieľal v 48. min od modrej čiary Jarolín a Konečný aj so šťastím tečoval puk za brankára Šimonoviča - 0:1. Tento moment napokon rozhodol o výsledku zápasu. V 50. min sa v oslabení predviedli hosťujúci Kutálek s Konečným, no Šimonovič im prekazil ďalšiu radosť. V závere domáci iba dokumentovali svoju nemohúcnosť, a to v 55. min Sýkorom, ktorý sa dostal z pravej strany pred Lakosila, ale neprekonal ho. V 57. min sa nepresadil vo vyloženej šanci ani Kútny. V posledných sekundách sa domáci dokonca nedostali ani k power-play a Skalica sa mohla tešiť z tesného víťazstva.


 

HK Nitra - HK Poprad 3:4 po predĺžení (2:2, 1:0, 0:1 - 0:1)

Góly: 17. Korhoň (T. Chrenko, Podstavek), 18. Marek Slovák (M. Kováčik, Ďurák), 22. Michal Novák (Podstavek, T. Chrenko) - 9. Škovira (Rogers, Suchý), 11. Klouda (Jasečko, Kuľha), 44. Lundberg (Wanvig, Škovira), 65. Škovira (D. Brejčák, Jasečko)

Vylúčení: 6:4 na 2 min, navyše Lapšanský (Poprad) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 2:3, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Müllner - Brath, Štefík, 2659 divákov

V kvalitnom extraligovom zápase sa na prvé šance čakalo do 7. min. V nej Lapšanský medzi kruhmi v dobre pozícii netrafil bránku. O dve minúty však hostia išli do vedenia, keď sa v presilovke presadil Škovira - 0:1. Hosťom vyšla aj ďalšia početná výhoda, v 11. min pred Lacom uspel aj Klouda - 0:2. Domáci však nezložili zbrane a ani dva rýchle góly ich z tempa nevyviedli. V 17. min vystrelil od modrej čiary obranca Ďurák, Lipovský vyrazil puk pred seba a pohotový Korhoň v presilovke znížil na 1:2. Zmenu skóre znamenala aj ďalšia presilovka domácich. V nej zblízka úspešne dorazil puk Slovák a za stavu 2:2 sa začínalo prakticky odznova.

Do druhej tretiny nahradil neistého Lipovského v popradskej bránke Marcel Melicherčík. Sotva sa však stihol zahriať, už inkasoval. V 22. min si na dobrú Podstavekovu prihrávku nakorčuľoval obranca Nitry Novák a pohotovo upravil na 3:2. V polovici zápasu hrali hostia presilovku, brankár Laco sa vyznamenal najmä pri šanciach Rogersa. Ešte vzápätí potlesk si domáci brankár vyslúžil v 37. min, keď ho síce Kroták dokázal blafákom prekonať, no Laco stihol dať puku do cesty svoj betón a veľkú šancu zázračne zmaril. Rovnako neuspel ani Ján Brejčák, osamotený pred nitrianskym brankárom.

Do tretej tretiny vstúpili hostia náporom. Pri vylúčení Slováka využil ich presilovku v 44. min Švéd Lundberg - 3:3. Nakloniť misky váh na nitriansku stranu mohol v 47. min Samir Saliji, no v samostatnom nájazde neuspel. V ďalšom priebehu mali viac z hry hostia, no do konca riadneho hracieho času sa stav nezmenil. V predĺžení najskôr Popradčania nevyužili presilovku, ale šesť sekúnd pred koncom nadstaveného času rozhodol o dvoch bodoch pre Poprad skúsený Škovira.


 

HC Košice - MHC Mountfield Martin 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)

Góly: 3. Michel Miklík (J. Tabaček, Martin Frolík), 9. Andrašovský (Dravecký), 33. Zálešák (Kristek, Michel Miklík), 60. Kristek (P. Bartoš, Zálešák) - 29. Themár (Markovič, Važan), 55. Velebný (Drgoň, Zeliska).

Vylúčení: 5:7 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: P. Grečko - Rovenský, Smrek, 5174 divákov

Po dlhom obliehaní martinskej bránky sa Košičania v 3. min dostali do vedenia po tom, ako Michel Miklík zblízka prekonal Dzubinu - 1:0. Homer potom pálil v presilovke, našiel dobre postaveného brankára, Jenčík mieril zblízka vedľa. V 9. min po výbornej prihrávke Draveckého stačilo Andrašovskému nastaviť hokejku - 2:0. V 13. min sa Martin pokúšal o kontaktný gól v presilovke, ale Matejkov pokus Halász vyrazil. Tvrdá rana Frolíka skončila na Dzubinovej maske.

V úvode druhej tretiny sa Zálešák nepresadil ani na dvakrát počas presilovky. V 28. min Nátny vystrelil, Halász dobre zareagoval. V 29. min bol však už domáci brankár bezmocný, keď Themár zužitkoval ideálnu prihrávku od Markoviča - 2:1. Opätovné dvojgólové vedenie zabezpečil Košiciam Zálešák, ktorého pri presilovke našiel Kristek - 3:1. Appel mohol následne znížiť, ale Halász bleskovo vytasil svoju lapačku. Neprekonal ho ani Galamboš. Dzubina sa zasa vytiahol po strele domáceho útočníka Kristeka.

Košičania v tretej tretine kontrolovali vývoj, ale Martinčanom sa predsa podarilo zápas zdramatizovať, keď v 55. min v presilovke znížil na rozdiel jedniého gólu strelou spomedzi kruhov Velebný. Hostia si v závere vzali oddychový čas, ale Košičania ich už k ničomu nepustili. Martinčania 30 sekúnd pred treťou sirénou síce odvolali brankára, ale namiesto vyrovnania inkasovali do prázdnej bránky z hokejky Kristeka.


HC Slovan Bratislava - Dukla Trenčín 2:4 (0:1, 0:2, 2:1)

Góly: 42. J. Kováčik (L. Hudáček, Róbert Huna), 43. D. Skokan (Kapuš) - 13. Gašparovič (R. Tvrdoň, S. Tomko), 28. Bolf, 32. Tybor (Gašparovič), 59. Mikula (Blatný)

Vylúčení: 2:4 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc - Valach, M. Novák, 2750 divákov.

Oba tímy oslabené o niekoľkých kľúčových hráčov začali bez rešpektu, no v improvizovaných zostavách viazla súhra a mnohé náznaky šancí do koncovky nedospeli. Hráči začali zamestnávať gólmanov častou streľbou zo všetkých pozícií, no domáci Pavol Rybár a aj hosťujúci Tomáš Hiadlovský boli oporami svojich tímov. Po perfektnej prihrávke z hĺbky obranného pásma na útočnú modrú sa na trenčiansku bránku z pravej strany rútil Kapuš, ale Hiadlovský sa vyznamenal. V 13. min sa ocitol pred Rybárom na chvíľu nepokrytý Gašparovič, čo mu stačilo na usmernenie Tvrdoňovej prihrávky za Rybárov chrbát - 0:1. V 15. min po obrovskej chybe hostí zostal sám pred ich bránkou Róbert Huna, položil si Hiadlovského na ľad, no nedopravil puk do bránky.

Slovan v druhej tretine zvýšil tempo. V 27. min Uram vysunul do brejku obrancu Štajnocha, tomu sa hodil jeden z trenčianskych bekov pod nohy a obaja sa zrazili s gólmanom Hiadlovským. Ten sa po ošetrení opäť postavil do trenčianskej bránky a ďalej svojimi neuveriteľnými zákrokmi privádzal hráčov Slovana k zúfalstvu. O minútu neskôr vystrelil obranca Bolf spoza ľavého kruhu, jeho nie príliš prudká "plávajúca" strela k vzdialenejšej žŕdke sa obtrela o Rybárovu lapačku a skončila v sieti - 0:2. V 32. min hrali hostia presilovku pri vylúčení Jackmana a v neprehľadnej situácii pred Rybárom sa najlepšie zorientoval Tybor, keď dostal vyrazený puk po Gašparovičovej strele za chrbát bratislavského gólmana - 0:3. Do bránky Slovana následne prišiel Pék. Trenčania opäť vďaka Hiadlovskému prežili bez ujmy aj štvorminutové oslabenie za nebezpečnú hru vysokou hokejkou mladého Daňa. V druhej tretine domáci predčili vojakov v streľbe v pomere 19:9, no prehrali ju 0:2.

Až v 42. min sa podarilo Slovanu prekonať Hiadlovského, keď pri vylúčení Ďuriša Jozef Kováčik spoza kruhov prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste - 1:3. Chvíľkovú stratu koncentrácie Dukly využil už o 21 sekúnd Dávid Skokan, ktorého pred Hiadlovským zle prikryl Tomko a Slovan znížil na rozdiel jediného gólu - 2:3. Okamžite nasledoval oddychový čas trénera hostí Dušana Gregora. Trenčania sa na chvíľu dokázali vymaniť zo zovretia Slovana, no domáci stupňovali tlak v snahe vyrovnať. Záverečných 10 minút tretej tretiny prinieslo vynikajúci a rýchly hokej s množstvom šancí na oboch stranách. V 54. min po ďalšej nádhernej prihrávke J. Kováčika na útočnú modrú sa na Hiadlovského rútil osamotený Libor Hudáček, no zo súboja opäť vyšiel víťazne trenčiansky brankár. Dva a pol minúty pred koncom si vybral oddychový čas domáci kouč Zdeno Cíger a Pék odišiel z bránky. Hráči Slovana však power-play vôbec nezvládli a sériu trenčianskych streleckých pokusov na prázdnu bránu domácich zakončil po necelej polminúte úspešne Mikula - 2:4.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!