Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.02.2011 14:02 | Správy | Zahraničné správy

Samovrah si prišiel pre dcérky, hodil ich potom do mora?

Samovrah si prišiel pre dcérky, hodil ich potom do mora?
Celé Švajčiarsko žije osudom dvoch malých dievčatiek Alessie a Lívie (6 rokov). Minulý týždeň odišli s otcom z domu a odvtedy sa nevrátili.

Minulý týždeň si ich od matky vyzdvihol ich otec, 44-ročný Matthias Scheep. On skočil v Taliansku pod vlak, dievčatká zmizli. Teraz sa objavilo hrozné podozrenie, že dievčatká utopil v Stredozemnom mori!

Keď si Matthias Schepp na konci januára vyzdvihol u svojej bývalej ženy dievčatká s tým, že s nimi chce stráviť víkend, zdalo sa byť všetko v poriadku. Matku Irinu (44) ani v tom najhoršom sne nenapadlo, že už svoje dcéry nikdy neuvidí.

Rodičia dievčatiek žijú od minulého septembra oddelene a v posledných mesiacoch boli v rozvodovom konaní. Alessia a Lívia preto bývali s matkou, avšak zo strany otca kvôli tomu nikdy nenastali  žiadne komplikácie. „Všetko mali vyriešené, nemali žiadne spory,“ povedal švajčiarskemu denníku Blick strýko dievčatiek.

Bol zúfalý z rozchodu

Minulú nedeľu mal Matthias vrátiť dvojčatá matke, namiesto toho však poslal textovú správu, že ich v pondelok odvezie do školy sám. V pondelok ale dievčatká do školy neprišli a matka, ktorá mala už od rána nepríjemný pocit, zalarmovala políciu.

V utorok potom dostala Irina pohľadnicu, kde Matthias vysvetľoval, ako je po rozchode zúfalý a ako mu žena veľmi chýba. Ani o jednej z dcér sa v liste nezmienil. Potom už o mužovi a dievčatkách nemala Irina žiadne správy.

Zmizli dievčatká cestou na Korziku?

Až do piatku. To jej polícia oznámila, že Matthias je mŕtvy - v Taliansku skočil pod rýchlik – a dievčatká sa stratili. V aute, ktoré bolo zaparkované blízko miesta nešťastia, nikto nebol. Policajti zistili, že otec s deťmi cestoval cez Francúzsko až do Talianska. Naposledy boli videní minulý týždeň v Marseille, kde Matthias kúpil lístky na trajekt na Korziku.

„Vieme, že o 18:35 bol otec a dve dievčatká v aute Audi A6 nalodení na palubu. O 6:30 ráno otec vystúpil v Propriane z trajektu, či v aute boli ešte aj dievčatká, nevieme,“ povedal šéf korzickej kriminálnej polície Eric Arella. Mattthiasa potom ešte dvakrát videli v Taliansku - raz v reštaurácii v Janove a druhýkrát vo Vietri sul Mare. To už ale bol podľa svedkov sám! Polícia práve preveruje kamerové záznamy z prístavu Propirano a dúfa, že na niektorom zábere uvidí celú trojicu pohromade.

Po dievčatkách pátrajú policajti troch krajín

Do pátrania sa teraz zapojila ako švajčiarska, tak aj talianska a nemecká polícia. Jednou z variant je, že otec svoje deti zabil a ich telá ukryl na neznámom mieste. Možno dievčatká zmizli cestou na Korziku.

Policajti sa snažia dievčatká nájsť, ale nemajú vôbec žiadne informácie o tom, čo sa s nimi mohlo stať. Prehľadávajú studne, vodné nádrže a do pátrania už nasadili aj psovody a vrtuľníky. Zatiaľ však bezvýsledne. „Stále nám nič nové nepovedali, postupujúcim časom rastie aj naše zúfalstvo,“ uviedol Valério – strýko dievčatiek z matkinej strany.

Zdroj: Blesk

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Daniela Peštová
FotoVáš Tip
Peštová spomína na najťažšie obdobie svojho života: Zaspávala som s plačom! Silný odkaz pre fanúšikov
(ilustračná foto)
Pozor, TU sa pohybuje medvedica s mladými! Buďte veľmi opatrní
Footballer takes the corner. Detail of player's legs and the ball during soccer match.
Veľké priznanie profesionálnych futbalistov: V TENTO deň svetu povieme, že sme GAYOVIA!
(ilustračné foto)
Večerný beh prinesie dopravné obmedzenia! V tomto meste sa pripravte
Na snímke minister spravodlivosti SR Boris Susko (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Zasahovanie do nezávislej súdnej moci? Opozícia žiada zasadnutie výboru: Ide o vážnu vec
Ruský prezident Vladimir Putin
Rusko malo zasiahnuť vlak so zbraňami zo Západu! Nová taktika Putina?
Šofér ešte také niečo nevidel.
Váš Tip
Vodič v Bratislave okamžite šliapol na brzdu: Aha, kto sa mu vynoril z tmy pred autom!
Judge holding gavel in courtroom
Ukrajinského ministra zavreli za mreže: Nečakaný zvrat po pár hodinách!
(ilustračné foto)
Rozhodnuté: Nemecký Bundestag prijal kontroverznú reformu! Kritici upozorňujú
(ilustračné foto)
Čo sa stalo? Propalestínski aktivisti dostali stopku: Zásah 150 policajtov
Po nehode troch vozidiel na diaľnici zostalo auto prevrátené.
Foto
Hromadná zrážka na D1: Auto ostalo prevrátené na streche! Hasiči sa zapotili
Obec Krivá
FotoVáš Tip
Mrazivý príbeh zázračnej dediny na Orave: Okolité obce cez vojnu vypálili, v Krivej nik nezomrel! Ako spomínajú preživší?