Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.02.2011 15:03 | PR články

Vyberáme obraz na mieru!

Oživiť interiér a dodať mu nový "náboj" si s príchodom jari želá takmer každý. Dnes je to možné urobiť mnohými spôsobmi.

Jednoduchým, tradičným a zároveň nadčasovým riešením je výber nových obrazov. Nájsť tie pravé, najmä ak zamierite do kamenných obchodov alebo obchodných reťazcov s nábytkom, môže byť problém. Narazíte spravidla na veľmi obmedzenú ponuku motívov, prevedení aj formátov. V prípade že navštívite www.obrazynamieru.sk toto obmedzenie v žiadnom prípade neplatí.

V databáze zahŕňajúce cez 20 000 obrazov si iste vyberie každý. Pomocnou rukou pre orientáciu v tak širokej ponuke je praktický navigátor, ale aj rady dizajnéra Davida Plouhara. Ako postupovať ak potrebujeme radu odbornika?

Motív
V prvom rade je potrebné vedieť, do akej miestnosti obraz vyberáme. Veľmi jednoducho sa dá povedať, že do miestností ako je obývačka, kuchyňa a jedáleň môžeme vyberať obrazy pestré a dramatické. Naopak do spálne a detských izieb volíme námety pokojnejšie až neutrálne (prírodné scenérie, zátišie a pod). Svoju úlohu hrajú aj farby, ktoré idú ruka v ruke s motívom. Originálnou hrou s motívom a farbou potom môžeme umiestniť do obývacej miestnosti pokojný vodopád vykonaný v kontrastných farbách v štýle pop artu.

Veľkosť obrazu
Pevným obmedzeniam, z ktorého sa nemožno v interiéri vymaniť, je dostupný voľný priestor. Od neho sa odvíja maximálna veľkosť obrazu. Ak nemáme voľnú celú stenu, bojujeme s pristavaným nábytkom, temným alebo úzkym priestorom, je najlepšie voliť sériu menších obrázkov. Aj v tomto web www.obrazynamieru.sk pomôže vďaka ponuke vhodných obrázkov do série k vybranému motívu.

Zarámovať?
Táto otázka dostala v súčasnosti ďalšiu možnú odpoveď. Interiéry sú dnes často zariaďované v minimalistickom štýle - jednoduché línie, veľa priestoru, veľké plochy. Presne tomuto trendu - minimalistickému riešeniu s veľkým efektom - odpovedá rámovanie obrazov na tzv. blind rám. Jedná sa o drevené vnútorné rámy, nenarušujú nijako plochu obrazu, a dávajú mu lepšie vyniknúť.

Na stránkach www.obrazynamieru.sk možno snímky vyhľadávať podľa rôznych kritérií: námetu, farby, nálady, ktorú má obraz vyvolávať atď. Zakázková výroba využíva najmodernejšie technológie a postupy, objednané obrazy sú dodané až domov do siedmich pracovných dní.

Ďalšie informácie vám poskytne:
Andrea Musílková, Profimedia
+420 466 897 126; andrea.musilkova@profimedia.cz

O spoločnosti Profimedia:
Spoločnosť Profimedia je tradičná česká fotobanka poskytujúca licencie na použitie fotografií urobených najlepšími fotografmi z celého sveta. V archíve Profimedia nájdete fotografie, ilustrácie a filmové zábery, ktoré inde nenájdete: unikátne rights-managed i royalty-free snímky, aktuálne foto/video spravodajstvo z celého sveta, športový archív, paparazzi, nadčasové historické fotografie i portréty svetových celebrít. Profimedia prevádzkuje najväčšiu databázu fotografií v Európe.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na prvý pohľad bežná križovatka sa zmení na nehodový úsek. Cyklisti, šoféri či motorkári si tu musia dávať obzvlášť pozor
Prekliata križovatka! Toľko nehôd na jednom mieste ste nevideli: Vedeli by ste cez ňu prejsť?
(Ilustračné foto)
Zbadali ste na dieťati vyrážku? Takto zistíte, či je dôvod na paniku: Jednoduchý trik!
NAKA zadržala 14-ročného mladíka: Na základnú školu mal poslať výhražný mail o bombe!
Rakety do raketometov
Zbierka Munícia pre Ukrajinu má úspech: Toto nakúpia z prvých vyzbieraných peňazí
Robert Fico vytiahol zo škatuľe bielu holubicu.
Foto
Fico priniesol na Slavín veľké škatule: Neuveríte, čo z nich vytiahol! To vám niečo pripomenie
Foto
Ostrava pár hodín pred MS: Ako na stavenisku!
Chcel zavtipkovať, no skoro prišiel o život: Toto na vlakovej stanici nikdy neskúšajte
Chlapec chcel na nástupišti zavtipkovať, takmer ho to stálo život: Toto bol fakt zlý nápad!
Ukrajinský vojak v Mariupole
Ukrajina nemá inú možnosť, parlament odhlasoval nový zákon: Do armády budú môcť nastúpiť aj ONI!
Ursula von der Leyen chce byť opäť v prestížnej funkcii.
Šéfka Európskej komisie sa vyjadrila jasne: Toto Číne nemôžeme dovoliť!
Ako manažér detskej skupiny viac nepracuje.
Foto
Manžel Spievanky Podhradskej bojuje s leukémiou, zverejnila aktuálnu fotku: Slová, ktoré vás rozplačú
Woman man smiling restaurant love date
Čakáte na vysnívanú LÁSKU? Možno ju máte priamo pred očami! Ako zistíte, že s vami flirtuje
Motorkár utrpel vážne zranenia.
Dramatický zásah leteckých záchranárov v lese: Mladý motorkár si ťažko poranil hlavu!