Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.03.2011 12:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Dano Dangl o zákulisí Partičky: Diváci sa nás už pokúšali opiť!

Partička patrí k najobľúbenejším televíznym programom a získala aj cenu OTO 2010. Pôvodne však mal Dano Dangl na pódiu improvizovať...

Dnes si to Dano Dangl vynahrádza na zájazdoch, kde im tlieskajú stovky ľudí. Šou ocenili aj diváci hlasujúci v prestížnej ankete OTO 2010, kde Partička vyhrala v kategórii Zábavný program, Petra Polnišová sa stala komediálnou herečkou roka a Lukáš Latinák dokonca získal cenu Absolútny OTO.

Komu skrsol nápad na Partičku?
Partička vznikla v mojej hlave. Ešte na VŠMU sme mali niektoré hry podobné tým, ktoré teraz robíme v Partičke. Dokonca sme chodievali s Andrejom Bičanom a Csongorom Kassaiom na improvizačné súťaže a niektoré z nich sme vyhrali.

Podobné šou sú všade vo svete, v Maďarsku, v USA a hovoril som si, že prečo to neskúsiť na Slovensku. Oslovil som kamarátov Petru Polnišovú, Romana Pomajba, partiu okolo divadla Astorka, zbúchali sme to a dali dokopy. Odohrali sme asi šesť predstavení, jednu verziu som nakrútil a ponúkol Markíze.

Na rovinu - naozaj herci v Partičke nevedia, do čoho idú?
Ja mám na to vždy jednoduchú odpoveď, keby to bolo nacvičené dopredu, tak by tam nebola energia, ktorá tam je. Energia vzniká z toho stresu, z toho, že nevedia, čo sa stane a z toho vzniká celá tá sranda. Ľudia vždy hľadajú nejaké konšpiračné teórie, ako sme dohodnutí, ale ono by to nemohlo fungovať, keby tam nebolo spomínané napätie, ktoré je tam najúžasnejšie.

Nemali ste strach pred prvým predstavením, že nikomu nič nenapadne a bude veľký "prúser"?
Táto relácia je dobre vymyslená v tom, že vyzerá, že ja tam nie som dôležitý. Len čo by však k niečomu takému malo dôjsť a mám pocit, že sa trápia, mám tam zvonček, zazvoním - zastavím alebo zmením tému.

Bodovali ste v ankete OTO. V čom je tajomstvo úspechu?
Myslím si, že na Slovensku je málo humoru, aj keď je veľa dobrých relácií, ako sú Profesionáli alebo Mafstory, ktoré zabávajú. Ale je málo spontánneho, jednoduchého humoru, a to podľa mňa divákom chýba. Opakujem sa, ale je to aj tou energiou - nikdy neviete, čo sa stane a nevie to ani ten herec. Divák to cíti a podvedome mu drží palce, aby mu niečo napadlo. Myslím si, že je príjemná súhra medzi publikom a hercami a je to cítiť aj cez kamery, aj keď v menšej miere.

Máte nejakých ďalších záujemcov o Partičku?
Strašne málo hercov je ochotných prísť do tejto relácie, pretože vedia, že je to improvizácia a boja sa zlyhania. Niektorí herci presne reagovali, že radšej nie, majú obavy.

Partičku ťaháte tretiu sezónu. Ešte medzi vami nie je žiadna ponorka?
Často si to myslia ľudia, ktorí nepoznajú vzťahy medzi nami. Vždy si vyberám na robotu ľudí, o ktorých viem, že si s nimi budem rozumieť, a tak žiadna ponorka nemôže nastať. Roman a Petra sú moji kamaráti, chalanov som poznal menej, ale mal som pocit, že sú si príbuzní humorom. Predpokladal som, že nebude medzi nimi problém a nemýlil som sa. Roman sa s nimi zblížil, Peťu absolútne akceptujú a majú ju radi.

Nehádajú sa?
Nie, iba ak si v zákulisí povedia, že v tejto hre to už nabudúce budú robiť inak.

Ako dlho vydržíte fungovať?
To je ťažká otázka. Tento štýl humoru nie je večný, nie je to program, ktorý je na dlhé roky dopredu. V USA to robili sedem sezón, v Maďarsku tiež a v Nemecku štyri sezóny.

Seknete teda na vrchole?
Myslím si, že áno. Urobili sme to pri SOS a nevidím dôvod na to, aby sme mlátili prázdnu slamu. Keď budeme mať pocit, že sme z toho unavení my a aj diváci, tak z toho vycúvame.

S Partičkou chodíte aj po zájazdoch. Nevznikajú práve v odľahlých kultúrnych domoch lepšie predstavenia ako tie, ktoré nakrúcate v Bratislave?
Ja viem, že je to klišé, ale každé predstavenie je iné, má iné vyžarovanie, svoje čaro. Je pravda, že sme zažili pár highligtov, spomínam si, že to bolo v Prešove, v Košiciach... Ale aj v Štúdiu L+S sú dobrí diváci, tam ich je 180 a v kulturákoch 600.

Predpokladám, že na východe vás potom každý pozýva na panáka...
Deje sa to. Vždy, keď sa skončí predstavenie, tak si sadneme na vínko a väčšinou sa stane, že nás niekto pozve a chce nás opiť, ale my sa nedáme (smiech).

Naozaj?
Bohužiaľ, ten čas je nastavený tak, že my keď nejdeme úplne na východ republiky, tak sa vraciame domov. Z Detvy, z Nízkych Tatier sa zvykneme vracať.

A historka s neodbytným fanúšikom, ktorý vám liezol na nervy?
Taký sa vždy nájde, väčšinou opití ľudia sú takí. Ale každý sa dá odbiť.

Počula som názor, že prečo to moderujete, to by mohol hocikto a vy by ste mali hrať.
Keď sme rozbiehali Partičku, tak som stále uvažoval, že Roman Pomajbo by mal byť moderátor, ja by som bol na javisku, kde som chcel byť. Ale život to tak určil, že som témy začal pripravovať ja. Keby som poznal princíp hier, tému, tak by som bol zvýhodnený.

Nie je vám ľúto, že nehráte?
Paradoxne, keď chodíme po zájazdoch, tak si tam z času na čas zahrám. Divák to na obrazovke nevidí, kompenzujem si to na zájazdoch.

Vy sám ste boli nominovaný v sedmičke v kategórii Herec v komediálnom žánri. Ako sa cítite?
Na to, že som nehral v žiadnom komediálnom seriáli, tak sa cítim veľmi dobre (úsmev). Som tiež trochu prekvapený a veľmi nerozumiem, prečo som tam a so všetkou skromnosťou tam nepatrím, pretože na Slovensku je veľa dobrých a komediálnych hercov.

Partička štartuje aj v Čechách. Aké veľké sú vaše očakávania?
Teraz sme dostrihali štvrtú časť a mám z toho dobrý pocit. Chalani v Čechách sú trochu iní, naši sú srdeční, vyžaruje z nich niečo ľudskejšie a láskavejšie. Česká verzia je trochu drsnejšia tým, že sú tam Genzer a Suchánek, ktorí majú drsnejší humor.

Myslíte si, že sadnete Čechom ako moderátor? Mimochodom, hovoríte slovensky?
Samozrejme, neviem tak dobre po česky, aby som moderoval. Skúšali sme, hľadali sme niekoho na post moderátora, až Suchánek prišiel s tým, že prečo by som to nemohol byť ja. Hovoril som, že je to hlúposť, ale presvedčil ma, že je to otázka niekoľkých dní a divák si na mňa zvykne.

Ako Dano Dangl vidí niektorých svojich zverencov?

843313:article:true:true:true Marián Čurko je špeciálna kategória, do ktorej neradno siahať. Čistý blázon.
842327:article:true:true:true Peťa Polnišová je žena na svojom mieste a na správnom mieste. Je to najlepšie komička na Slovensku.
843309:article:true:true:true Juro Kemka je najsladší, keď sa ho snažíme nachytať a on sa nedá.
695380:article:true:true:true Rišo Stanke je zasa neuveriteľný v tom, ako si sám zo seba dokáže strieľať.
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?