Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.03.2011 06:28

V kauze objednania 4 vrážd chcú poškodení pol milióna eur!

V kauze objednania štyroch vrážd, z ktorej je obžalovaný Bratislavčan Tobiáš Loyka, súd opäť začal pojednávať. Poškodení chcú satisfakciu spolu 547-tisíc eur.

V kauze objednania štyroch vrážd a ohovárania začal v stredu pojednávať už tretí senát bratislavského okresného súdu. V úvode poškodení požiadali senát, aby zaviazal obžalovaného Tobiáša Loyku (62) na náhradu nemajetkovej ujmy. Právnička Gabriela Matúšková žiada v kauze vrážd 331-tisíc eur a v kauze ohovárania 16-tisíc eur. Dvaja banskobystrickí sudcovia, o ktorých podľa obžaloby mal Loyka uviesť nepravdivé skutočnosti, žiadajú o satisfakciu po 99-tisíc eur. Spolu je to vyše 547-tisíc eur.

Tobiáš Loyka je presvedčený, že ide o politickú kauzu. "Za týmto všetkým je rašelina," povedal obžalovaný. Tobiáš Loyka si mal podľa prokuratúry vraždy objednať u Antona Kondela, s ktorým sa stretával ešte pred políciou v roku 2005 zinscenovanými vraždami správkyne konkurznej podstaty Rašeliny Quido Gabriely Matúškovej z Banskej Bystrice a podnikateľa Branislava Prieložného z Bratislavy. Tobiáš Loyka tvrdí, že ho kontaktoval Anton Kondel, ktorý podľa neho bol najatý políciou a žiadal ho okrem iného aj o pôžičku vo výške takmer 120-tisíc eur. Podľa obžaloby ďalšími obeťami mali byť exsiskári Martin Lieskovský a Michal Hrbáček.

Korunný svedok celej kauzy Anton Kondel tvrdí, že vrážd malo byť dokonca až šesť - sedem. Podnikateľovi podľa svedka malo záležať najmä na rýchlom zavraždení Prieložného, keďže mu podľa jeho slov robil "prieky" a mal vypovedať na polícii. Tobiáš Loyka mal podľa svedka požiadavku, aby niektoré obete boli zlikvidované nástražným výbušným systémom. Antonovi Kondelovi mal Loyka ukázať, kde potenciálne obete bývajú a povedal mu, že Matúšková mu "veľmi ublížila". 

Okresný súd Bratislava II v januári 2008 oslobodil Tobiáša Loyku spod obžaloby z podvodu. Poškodeného Prieložného, ktorého zastupoval Ján Čarnogurský, odkázal na civilné konanie. Ten žiada náhradu škody vo výške vyše 4 mil eur. Krajský súd v Bratislave zamietol v apríli 2008 odvolanie prokurátora.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Pavol Regenda skóroval tri sekundy pred koncom prvej tretiny.
Foto
Francúzsko - Slovensko ONLINE: Sledujte zápas MS v hokeji
Foto
Známe tváre prišli podporiť Slovákov na MS: Dorazil exfarmár alebo syn futbalovej legendy
42-ročná Yaya DeCloud sa narodila 14. decembra 1981.
Foto
Vodca sekty unášal a znásilňoval ľudí: Neuveriteľné, čo po tom všetkom povedala jeho dcéra
V Ostrej Lúke sa konali veľkolepé oslavy: Uctili si Štúrovu životnú lásku!
Slovenský herec Štefan Kvietik.
Dojatý Štefan Kvietik počas oslavy 90-ky: Každý deň končí s PROSBOU, ktorú Slovensko potrebuje
(ilustračné foto).
Žena začala rodiť v lietadle: Konanie mladého lekára pripisujú ľudia k zázraku!
(ilustr. foto)
Návrat Studia Ghibli? Na festivale v Cannes predstavia štyri animované filmy
Ruský útok v Charkove.
Foto
Zúfalstvo v Charkove: Ľudia utekajú pred ostreľovaním! Rusi útočili na obytné časti
Robert Fico aj Robert Kaliňák odmietajú zodpovednosť za to, že by cielene zisťovali špinu na svojich politických oponentov.
Kaliňák sa rozprával s Ficom: Zranenia sú extrémne bolestivé! S premiérom si dali niekoľko inštrukcií
Čierne more
Pátranie v Čiernom mori: Kde sú námorníci potopenej lode? Od ruskej invázie je toto miesto v ohrození
Skarlet (32) chodila na vlasy a nechty, no teraz ju stojí starostlivosť o synov vyše 2 000 eur mesačne a na seba jej neostáva nič.
FotoVáš Tip
Bojovníčka Skarlet sa stará o ťažko chorých synčekov Tomáška a Samka: Už o 5 rokov nemusia vidieť milovanú mamu!
Woman hand holding asthma inhaler ready to use in winter
Prekvapivé spúšťače astmy: O tomto ste možno nikdy nepočuli! Číslo 4 sa môže týkať aj vás