Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.03.2011 09:52 | Šport | Futbal

Útočník Hološko: Dáni hrali bago, my sme behali ako myši

Jediný slovenský gól v utorňajšom prípravnom zápase s Dánskom strelil útočník Filip Hološko (27). Ani jeho presný zásah však nestačil, Slováci prehrali 1:2.

Zakončovateľ tureckého klubu Istanbul Büyüksehir Belediyespor, kde je na hosťovaní do konca tejto sezóny z Besiktasu Istanbul, zaznamenal siedmy gól v najcennejšom drese, ale po stretnutí na Štadióne Antona Malatinského v Trnave mal zmiešané pocity.

"Dal som gól, čo ma teší. Dá sa povedať, že sa vraciam do starej formy, keďže som predtým skóroval aj v tureckej lige. V dvoch zápasoch po sebe, som teda strelil dva góly, čo nie je zlé. Na druhej strane, mrzí ma, že zápas v Trnave nemal pre nás víťazný koniec," nechal sa počuť piešťanský rodák Hološko.

Ten videl príčiny prehry Slovákov v nedostatočnej fyzickej pripravenosti a množstve zranení, ktoré postihli výber Vladimíra Weissa st. "Asi bolo vidieť aj na ihrisku, že sme ´vykapali´ kondične. Dáni prevzali iniciatívu, začali hrať s nami bago a my sme okolo nich behali ako myši. Veľa hráčov sme však mali zranených. Medzi nich patrím aj ja, či Robo Vittek, proste nám chýba zápasová prax," hľadal príčiny prehry Hološko, ktorý niekoľko mesiacov laboroval so zraneným malíčkom na nohe.

Najlepší strelec SR v histórii samostatnosti Vittek zase pauzoval pre problémy s kolenom. Tréner Weiss st. nemohol proti Dánom počítať ani so službami ďalších maródov - Juraja Kucku, Mareka Saparu, Stanislava Šestáka, Vladimíra Weissa ml., Tomáša Hubočana, Miroslava Karhana, Radoslava Zabavníka a na poslednú chvíľu vypadol z kádra aj Miroslav Stoch, u ktorého lekári v utorok odhalili virózu.

"V druhom polčase som sa stiahol pod hrot, hral som takého ´lajnového´ útočníka, takže som sa musel vracať so súperovým obrancom. V druhom dejstve mi už dochádzali sily a pociťoval som aj kŕče. Myslím si však, že to nie je hanba, keďže som po zranení len nedávno naskočil do zápasového rytmu," pokračoval Filip Hološko.

Bývalý hráč Trenčína, Liberca a Manisasporu oslavoval svoj presný zásah bozkom na štátny znak nachádzajúci sa na prednej strane reprezentačných dresov. Potom však nečakane ukázal do publika vztýčený prostredník.

"Niekto z hľadiska mi ukázal ´fakáča´, tak som mu to vrátil. Myslím si, že som si to nezaslúžil. Môžem povedať, že mne osobne sa hrá v Trnave veľmi dobre. Pochádzam z neďalekých Piešťan a vždy som fandil Spartaku," objasnil na záver svoje gesto z 32. min Filip Hološko.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva