Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.03.2011 09:52 | Šport | Futbal

Útočník Hološko: Dáni hrali bago, my sme behali ako myši

Jediný slovenský gól v utorňajšom prípravnom zápase s Dánskom strelil útočník Filip Hološko (27). Ani jeho presný zásah však nestačil, Slováci prehrali 1:2.

Zakončovateľ tureckého klubu Istanbul Büyüksehir Belediyespor, kde je na hosťovaní do konca tejto sezóny z Besiktasu Istanbul, zaznamenal siedmy gól v najcennejšom drese, ale po stretnutí na Štadióne Antona Malatinského v Trnave mal zmiešané pocity.

"Dal som gól, čo ma teší. Dá sa povedať, že sa vraciam do starej formy, keďže som predtým skóroval aj v tureckej lige. V dvoch zápasoch po sebe, som teda strelil dva góly, čo nie je zlé. Na druhej strane, mrzí ma, že zápas v Trnave nemal pre nás víťazný koniec," nechal sa počuť piešťanský rodák Hološko.

Ten videl príčiny prehry Slovákov v nedostatočnej fyzickej pripravenosti a množstve zranení, ktoré postihli výber Vladimíra Weissa st. "Asi bolo vidieť aj na ihrisku, že sme ´vykapali´ kondične. Dáni prevzali iniciatívu, začali hrať s nami bago a my sme okolo nich behali ako myši. Veľa hráčov sme však mali zranených. Medzi nich patrím aj ja, či Robo Vittek, proste nám chýba zápasová prax," hľadal príčiny prehry Hološko, ktorý niekoľko mesiacov laboroval so zraneným malíčkom na nohe.

Najlepší strelec SR v histórii samostatnosti Vittek zase pauzoval pre problémy s kolenom. Tréner Weiss st. nemohol proti Dánom počítať ani so službami ďalších maródov - Juraja Kucku, Mareka Saparu, Stanislava Šestáka, Vladimíra Weissa ml., Tomáša Hubočana, Miroslava Karhana, Radoslava Zabavníka a na poslednú chvíľu vypadol z kádra aj Miroslav Stoch, u ktorého lekári v utorok odhalili virózu.

"V druhom polčase som sa stiahol pod hrot, hral som takého ´lajnového´ útočníka, takže som sa musel vracať so súperovým obrancom. V druhom dejstve mi už dochádzali sily a pociťoval som aj kŕče. Myslím si však, že to nie je hanba, keďže som po zranení len nedávno naskočil do zápasového rytmu," pokračoval Filip Hološko.

Bývalý hráč Trenčína, Liberca a Manisasporu oslavoval svoj presný zásah bozkom na štátny znak nachádzajúci sa na prednej strane reprezentačných dresov. Potom však nečakane ukázal do publika vztýčený prostredník.

"Niekto z hľadiska mi ukázal ´fakáča´, tak som mu to vrátil. Myslím si, že som si to nezaslúžil. Môžem povedať, že mne osobne sa hrá v Trnave veľmi dobre. Pochádzam z neďalekých Piešťan a vždy som fandil Spartaku," objasnil na záver svoje gesto z 32. min Filip Hološko.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Foto
Slováci to majú stále vo svojich rukách: Kedy postúpia a kedy nepostúpia do štvrťfinále
Shanghai,China-July 6th 2023: Threads, Twitter, Instagram, Facebook, Wechat, Tencent QQ, Messenger, TikTok(Douyin) and Sina Weibo app icon on screen. Assorted social media platform application software
Sociálna sieť pod taktovkou Číny: Informácie o novozvolenom prezidentovi sa tu nedozviete!
Mexico City, Mexico - November 24, 2015: Mexican Police Officers in Riot Gear outside building in Zocalo Square, Mexico City
Násilie vyústilo do krvavých následkov: Útoky na volebných kandidátov priniesli obete
(ilustračné foto).
Začína sa skúška dospelosti: Maturanti, ste pripravení? Termíny pokrývajú tieto dni
Iránsky prezident Ebráhím Raísí.
Aktualizované
Smutné správy: Zahynul iránsky prezident Raísí († 63) spolu s ďalším vysokopostaveným činiteľom († 60)
Výbuch atómovej bomby (ilustračná foto)
Jadrový test USA prilial olej do ohňa: Kritika zo strany KĽDR! Ich odveta naháňa strach
Medveď ušatý (ilustračné foto)
Policajti odnášali mŕtve telo, napadol ich medveď! Úrady vydali výstrahy: Nejde o jediný útok
Iránsky prezident Ebráhím Raísí.
Havaroval vrtuľník s iránskym prezidentom: Šéf Červeného polmesiaca potvrdil, na čo sa čakalo
Atentátnika Cintulu pri presunoch sprevádza po zuby ozbrojená eskorta.
Foto
Atentátnik sa postavil pred súd: Nasadená špeciálna ochrana! Pozrite sa, čo mal pri prevoze na sebe
Viktóriu (20) trápi množstvo problémov, no život by jej enormne uľahčil nový vozíček.
Foto
Ťažký osud Viktorky z Michaloviec: Mama sa o chorú dcéru stará sama! Toto je jej najväčšie prianie
Prvý pokus Petra Pellegriniho a Zuzany Čaputovej o zmierenie koalície s opozíciou stroskotal.
Nezhody na politickej scéne po atentáte na Roberta Fica: Čo všetko za nimi stojí?
Prvý ročník Rómskeho plesu v Bratislave.
FotoVáš Tip
Rómsky ples: Kto mal najviac zlata? Bizarné ceny v tombole, hlavná výhra vás dostane