Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.04.2011 00:00 | Správy | Domáce správy

Priateľka zadržaného Varehu: Gašparovič ho oslovoval Sir!

Kontroverzný podnikateľ Mikuláš Vareha obvinený z megadaňových podvodov stále dvíha žlč politikom.

Ivan Gašparovič tvrdí, že s Varehom nemali žiadne oficiálne ani súkromné kontakty. Napriek tomu sa dostal na inauguráciu hlavy štáty. Na verejnosti sa včera objavila oficiálna pozvánka na meno Vareha na hlavičkovom papieri prezidenta SR. Kancelária prezidenta tvrdí, že ide o falzifikát a chce podniknúť právne kroky.

Pre Nový Čas exkluzívne prehovorila Varehova priateľka Dana Bodnárová. „Je smiešne, ako rýchlo pán prezident stratil pamäť. Keď Mikuláš daroval tony ovocia do nadácie jeho manželky, vtedy mu bol dobrý. Keď mu pomáhal s predvolebnou kampaňou a rozdával v jeho mene ovocie a koláče, tak to bolo v poriadku. Teraz zrazu stratil pamäť?“ pýta sa Varehova priateľka.

Radikálne odmieta tvrdenie, že kontroverzný podnikateľ išiel na inauguráciu prezidenta Gašparoviča vďaka podvodu. „Dostal pozvánku na meno, na Nový rok 2011 mu Gašparovič listom ďakoval za nezištný prístup k prezentácii jeho úradu i osoby. Gašparovič ho oslovoval Sir,“ ukazuje list od hlavy štátu Dana Bodnárová.

Kancelária prezidenta pozvánku aj list, ktorý bol vypísaný na hlavičkovom papieri prezidenta SR a poslaný na meno Sir Mikuláš Vareha, označila za podvod. „Je to už trápne, ako sa niekto zúfalo snaží falzifikátom podpisu a dokonca i textu listu pána prezidenta očierňovať jeho osobu a neustále ho zaťahovať do kauzy obvineného Mikuláša Varehu,“ reagoval hovorca prezidenta Marek Trubač.

Podľa neho pána Varehu na inauguráciu ani na recepciu nepozývali prezident republiky ani Kancelária prezidenta SR. „Text v liste je podvrh, nepodarená koláž a podpis, ktorý je v priloženom dokumente, sa ani zďaleka nepodobá podpisu pána prezidenta. Ide o smiešny podvrh amatéra, ktorý nepozná gramatiku ani základné atribúty spoločenskej etikety a protokolu,“ zdôraznil s tým, že sa na tom dobre zabavili.

Na otázku, ako si vysvetľuje, že je napísaný na hlavičkovom papieri, odpovedal: „Ide o falzifikát. To, odkiaľ sa amatérsky ,umelec´ dostal k originálu hlavičkového papiera prezidenta republiky, netušíme. Ale keďže nejde o nijaký špeciálny papier s vodotlačou, mohol si ho dať vytlačiť v hociktorej tlačiarni aj na dedine. Upozorňujeme, že ide o podozrenie z falšovania úradného dokumentu hlavy štátu a tento prípad postúpime orgánom činným v trestnom konaní,“ uzavrel Trubač.

Mikuláš Vareha je obvinený z neodvedenia a krátenia dane a momentálne je vo väzbe. Podľa polície si na fiktívnych obchodoch medzi jeho firmami uplatnil za tri roky odpočet DPH v celkovej výške 28,7 mil. €.

Kancelária prezidenta sa od Varehu duštancuje, ale...?

Od prepuknutia kauzy okolo Mikuláša Varehu sa prezidentský úrad od osobných kontaktov prezidenta s kontroverzným podnikateľom dištancuje.

„Mikuláš Vareha nebol medzi pozvanými hosťami na inauguráciu prezidenta v roku 2009,“ uviedol hovorca Marek Trubač 2. marca 2011

Aká je pravda: Fotografia Mikuláša Varehu, ako sedí hľadisku počas inauguácie prezidenta Ivana Gašparoviča, ktorú zverejil Nový Čas 3. marca.

„Pán prezident s pánom Varehom nikdy nemal žiadne oficiálne ani súkromné kontakty. Vareha spolupracoval s nadáciou Silvie Gašparovičovej ako sponzor. Po tom, ako sa nadácia dozvedela o jeho neprehľadnom podnikaní, ďalšie aktivity s ním vylúčila,“ povedal hovorca prezidenta Marek Trubač 4. marca 2011

Aká je pravda: Fotka prezidenta Ivana Gašparoviča s manželkou Silviou a Varehom v Prezidentskom paláci z 5. decembra 2008, ktorú priniesol Nový Čas 4. marca.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Richard Takáč (Smer-SD).
Uľahčenie práce či odbúravanie byrokratickej náročnosti: Minister poľnohospodárstva privítal novelu zákona
Hersh Goldberg-Polin sa objavil na videu Hamasu.
Hamas zverejnil video s rukojemníkom: Hrozivé slová 6 mesiacov po únose
Dentist working in dental clinic with patient in the chair.
Bojíte sa zubára ako čerta? Všetko začína už doma: Dodržiavajte tieto rady a budete mať pokoj
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová a starosta obce Zborov Ján Šurkala.
Čaputová na východe navštívila aj Starú Ľubovňu: Odovzdanie významného ocenenia a ... Čo všetko tam stihla?
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
V parlamente nastala minúta ticha: Uctili si tak obrovskú tragédiu spred 109 rokov